DUROPRIMER-SG - 2-zložková, hydroizolačná, epoxidová penetrácia bez rozpúšťadiel

Kód: 40202101
Neohodnotené
Značka: ISOMAT
€189,90 €158,25 bez DPH
Skladom (1 ks)
Farba
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
DUROPRIMER-SG je dvojzložková, epoxidová penetrácia bez obsahu rozpúšťadiel, vhodná na vlhké alebo olejom znečistené podklady. Vďaka svojej vysokej hustote DUROPRIMER-SG vytláča vodu z kapilár betónových podláh a pôsobí ako ochrana proti kapilárnemu vzlínaniu vody, olejov, ropných látok a ďalších chemických látok v podlahe. DUROPRIMER-SG je odolný voči chemikáliám vzlínajúcim z pôdy s vynikajúcou priľnavosťou k vlhkým betónovým povrchom.

Detailné informácie

Dlhoročné skúsenosti. Na trhu pôsobíme od roku 2010
Dlhoročné skúsenosti
Na trhu pôsobíme od roku 2010.
Garancia najnižšej ceny na území SR
Garancia najnižšej ceny
na území SR.
Odborné poradenstvo vyškoleným personálom.
Odborné poradenstvo
vyškoleným personálom.
Rýchle dodanie. Tovar skladom doručíme do 48 hodín.
Rýchle dodanie
Tovar skladom doručíme do 48 hodín.

Podrobný popis

FARBA:  
Svetlobéžová

SPOTREBA:

Spotreba cca 0,8 kg/m2
Výdatnosť (10kg balenie) cca 13 m2


TECHNICKÝ LIST:

DUROPRIMER-SG.pdf

POUŽITIE:
DUROFLOOR-SG sa používa ako penetrácia na betónové povrchy znečistené olejom, ktoré majú byť pokryté epoxidovými nátermi zo systému DUROFLOOR. Vhodná aj na podklady, ktoré sú ešte vlhké alebo majú problémy so vzlínajúcou vlhkosťou.

TECHNICKÉ ÚDAJE:

Forma: 2-zložková, epoxidová živica
Hustota (A+B): 1,75 kg/l
Pomer miešania (A+B): 100:20 podľa hmotnosti
Viskozita: cca 700 mPa.s pri +23°C
Doba spracovateľnosti: cca. 60 min pri +20°C
Minimálna teplota tvrdnutia: +8°C
Pochôdznosť: po 24 h pri +23°C
Pretierateľnosť: po 24 h pri +23°C
Konečná pevnosť: po 7 dňoch pri +23°C
Priľnavosť: >3 N/mm2 (poškodenie betónu)


APLIKAČNÉ INŠTRUKCIE:

1. Príprava podkladu
Olejom znečistené povrchy najskôr očistite emulgačným čistiacim prostriedkom (napr. FD-CLEAN) podľa návodu na použitie. Následne je potrebné povrchy vyčistiť pomocou vysokotlakovej vodnej trysky a zvyšný odpad odstrániť.

DUROPRIMER-SG by sa mal aplikovať na povrch, ktorý je ešte vlhký ale jeho póry nie sú úplne nasýtené vodou. To sa dá overiť tak, že po navlhčení povrchu voda neostane na povrchu ale vsiakne sa do podkladu. Ak by povrch po čistení úplne vyschol, emulgovaný olej by narušil priľnavosť DUROPRIMER-SG k povrchu.

Aplikácia DUROPRIMER-SG na vlhké podklady alebo podklady so vzlínajúcou vlhkosťou je možná len vtedy, ak póry podkladu nie sú úplne nasýtené vodou.

2. Miešanie zložiek
Zložky A (živica) a B (tvrdidlo) sú balené v dvoch samostatných nádobách v správnom, pevnom zmiešavacom pomere podľa hmotnosti. Celé množstvo zložky B sa pridá do zložky A. Tieto dve zložky by sa mali miešať približne 5 minút pomocou miešadlá pri nízkych otáčkach (300 otáčok za minútu). Je dôležité dôkladne premiešať zmes v blízkosti stien a dna nádoby aby sa dosiahlo rovnomerné rozptýlenie tvrdidla.

3. Aplikácia
DUROPRIMER-SG sa naleje na podlahu a dôkladne sa rozotrie pomocou valčeka aby prenikol do podkladu a rovnomerne sa rozložil po povrchu podlahy. Systém DUROFLOOR by mal byť aplikovaný po vytvrdnutí penetrácie ale zároveň do 24 hodín od penetrácie.

4. Čistenie náradia
Náradie by sa malo čistiť rozpúšťadlom SM-27, kým je DUROPRIMER-SG ešte čerstvý.

POZNÁMKY:

  • Spracovateľnosť epoxidových materiálov je ovplyvnená teplotou. Ideálna teplota aplikácie je +15°C až +25°C. Pri tejto teplote produkt získava optimálnu spracovateľnosť a dobu vytvrdzovania. Teplota pod +15°C predĺži dobu vytvrdzovania, kým teplota nad +30°C ju skráti. V zime sa odporúča produkt mierne predhriať a v lete ho pred aplikáciou skladovať v chladnej miestnosti.

  • Priľnavosť medzi po sebe nasledujúcimi vrstvami môže byť vážne narušená vlhkosťou alebo nečistotami zachytenými medzi nimi.

  • Epoxidové vrstvy by mali byť chránené pred vlhkosťou 4-6 hodín po aplikácii. Vlhkosť môže povrch vybieliť a/alebo vytvoriť lepkavé časti. Môže tiež narušiť tvrdnutie. Vyblednuté alebo lepkavé časti povrchu je treba odstrániť brúsením alebo frézovaním a znovu natrieť.

  • V prípade, že je doba medzi aplikáciami po sebe nasledujúcich vrstiev dlhšia ako 24 hodín alebo v prípade prekrytia starých podláh, je potrebné povrch pred nanesením novej vrstvy dôkladne očistiť a prebrúsiť.

  • Po vytvrdnutí je DUROPRIMER-SG úplne zdravotne nezávadný.

  • Pred použitím si prečítajte bezpečnostné pokyny uvedené na obale.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: