DUROFLOOR-BI - 2-zložková, transparentná, epoxidová impregnácia

Kód: 40302100
Neohodnotené
Značka: ISOMAT
€179,90 €149,92 bez DPH
Skladom (2 ks)
Farba
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
DUROFLOOR-BI je dvojzložková, bezfarebná epoxidová impregnácia s rozpúšťadlami. Vďaka nízkej viskozite dokáže preniknúť hlboko do podkladu a vyplniť póry a vlasové trhliny. Impregnované povrchy sa stávajú stabilnými a trvácnymi, odolnými voči oderu, mrazu a chemikáliám, najmä voči odpadom, minerálnym olejom a ropným produktom. Vhodná na podlahy v skladoch, garážach, laboratóriách, priemysle atď. Používa sa aj ako penetrácia pre EPOXYCOAT, EPOXYCOAT-VSF a EPOXYCOAT-S.

Detailné informácie

Dlhoročné skúsenosti. Na trhu pôsobíme od roku 2010
Dlhoročné skúsenosti
Na trhu pôsobíme od roku 2010.
Garancia najnižšej ceny na území SR
Garancia najnižšej ceny
na území SR.
Odborné poradenstvo vyškoleným personálom.
Odborné poradenstvo
vyškoleným personálom.
Rýchle dodanie. Tovar skladom doručíme do 48 hodín.
Rýchle dodanie
Tovar skladom doručíme do 48 hodín.

Podrobný popis

FARBA:  
Transparentná

SPOTREBA:

Spotreba cca 0,2 kg/m2/vrstvu
Výdatnosť (10kg balenie) 50 m2 v 1 vrstve


TECHNICKÝ LIST:

DUROFLOOR-BI.pdf

POUŽITIE:
DUROFLOOR-BI sa používa na hĺbkovú impregnačnú úpravu podkladov na báze cementu, napr. starý a nový betón, cementové potery alebo omietky a pod. Vhodný na podlahy v parkoviskách, skladoch, laboratóriách, priemysle, čerpacích staniciach, autoservisoch a pod. Používa sa aj ako penetrácia pre epoxidové nátery EPOXYCOAT, EPOXYCOAT-VSF a EPOXYCOAT-S.

TECHNICKÉ ÚDAJE:

Forma: 2-zložková, epoxidová živica
Hustota (A+B): 0,92 kg/l
Pomer miešania (A+B): 100:29 podľa hmotnosti
Viskozita: 45 mPa.s pri +23°C
Doba spracovateľnosti: cca. 10 h pri +20°C
Minimálna teplota tvrdnutia: +8°C
Pochôdznosť: po 24 h pri +23°C
Pretierateľnosť: po 10h pri +23°C
Konečná pevnosť: po 7 dňoch pri +23°C
Odolnosť proti oderu: 50 m, AR0.5
Priľnavosť: >3 N/mm2 (poškodenie betónu)


APLIKAČNÉ INŠTRUKCIE:

1. Príprava podkladu
Vo všeobecnosti musí byť podklad suchý, stabilný a chránený proti vzlínajúcej vhlkosti. Taktiež musí byť zbavený prachu, mastnoty, uvoľnených častíc a pod., ktoré by mohli narušiť priľnavosť k podkladu.

Mal by tiež spĺňať následujúce požiadavky:

Kvalita betónu: najmenej C20/25
Kvalita cementového poteru: obsah cementu 350 kg/m3
Vyzretosť: aspoň 28 dní
Vlhkosť: menej ako 4%

V závislosti od charakteru podkladu by mal byť upravený kefovaním, pieskovaním, brúsením, vodnou tryskou atď. Potom by sa mal povrch očistiť od prachu pomocou výkonného vysávača.

2. Miešanie zložiek
Zložky A (živica) a B (tvrdidlo) sú balené v dvoch samostatných nádobách v správnom, pevnom zmiešavacom pomere podľa hmotnosti. Obe zložky sa zmiešajú v čistej a suchej nádobe. Tieto dve zložky by sa mali miešať približne 5 minút pomocou miešadlá pri nízkych otáčkach (300 otáčok za minútu). Je dôležité dôkladne premiešať zmes v blízkosti stien a dna nádoby aby sa dosiahlo rovnomerné rozptýlenie tvrdidla.

3. Aplikácia
DUROFLOOR-BI sa nanáša valčekom, štetcom alebo striekaním v jednej alebo dvoch vrstvách v závislosti od nasiakavosti podkladu. Druhá vrstva sa nanáša 15 minút po prvej.

DUROFLOOR-BI môže byť aplikovaný na nový betón (cca 3 dni starý), pretože nenarušuje vytvrdzovanie. Môže sa aplikovať aj na mierne vlhké podklady (obsah vlhkosti do 6%). V oboch prípadoch sa dosiahne nižšia hĺbka impregnácie. Ak sa požaduje hĺbka impregnácie betónu cca 5 mm, vlhkosť by mala byť nižšia ako 3%.

4. Čistenie náradia
Náradie by sa malo čistiť rozpúšťadlom SM-27, kým je DUROFLOOR-BI ešte čerstvý.

POZNÁMKY:

  • Spracovateľnosť epoxidových materiálov je ovplyvnená teplotou. Ideálna teplota aplikácie je +15°C až +25°C. Pri tejto teplote produkt získava optimálnu spracovateľnosť a dobu vytvrdzovania. Teplota pod +15°C predĺži dobu vytvrdzovania, kým teplota nad +30°C ju skráti. V zime sa odporúča produkt mierne predhriať a v lete ho pred aplikáciou skladovať v chladnej miestnosti.

  • DUROFLOOR-BI obsahuje rozpúšťadlá. V prípade aplikácie v uzavretých priestoroch je potrebné zabezpečiť dostatočné odvetrávanie.

  • Priľnavosť medzi po sebe nasledujúcimi vrstvami môže byť vážne narušená vlhkosťou alebo nečistotami zachytenými medzi nimi.

  • Epoxidové vrstvy by mali byť chránené pred vlhkosťou 4-6 hodín po aplikácii. Vlhkosť môže povrch vybieliť a/alebo vytvoriť lepkavé časti. Môže tiež narušiť tvrdnutie. Vyblednuté alebo lepkavé časti povrchu je treba odstrániť brúsením alebo frézovaním a znovu natrieť.

  • V prípade, že je doba medzi aplikáciami po sebe nasledujúcich vrstiev dlhšia ako 24 hodín alebo v prípade prekrytia starých podláh, je potrebné povrch pred nanesením novej vrstvy dôkladne očistiť a prebrúsiť.

  • Nerovnomerná nasiakavosť podkladu môže spôsobiť nejednotný vzhľad povrchu po impregnácii.

  • Po vytvrdnutí je DUROFLOOR-BI úplne zdravotne nezávadný.

  • Pred použitím si prečítajte bezpečnostné pokyny uvedené na obale.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: