DUROCRET TERRAZZO - Extra pevné, cementové spojivo pre vytvorenie dekoratívnej Terrazzo podlahy

Kód: 31060025
1 hodnotenie
Značka: ISOMAT
€54,90 €45,75 bez DPH
7-10 dní
Farba
Hmotnosť
Zvolený variant nie je k dispozícii. Reset vybraných parametrov.
DUROCRET-TERRAZZO je extra pevné, cementové spojivo používané v kombinácii s prírodnými, farebnými kameňmi (pomer miešania 1:1) na vytvorenie dekoratívnej podlahy poskytujúcej moderný, vysoko odolný, dekoratívny vzhľad tradičného TERRAZZA v obytných alebo obchodných priestoroch, hoteloch, reštauráciách atď. Vytvára jednoliaty, nesavý povrch s neuveriteľnou životnosťou a vysokou odolnosťou proti oderu. Je ideálny pre interiérové aj exteriérové aplikácie s hrúbkou vrstvy 1-2 cm.

Detailné informácie

Dlhoročné skúsenosti. Na trhu pôsobíme od roku 2010
Dlhoročné skúsenosti
Na trhu pôsobíme od roku 2010.
Garancia najnižšej ceny na území SR
Garancia najnižšej ceny
na území SR.
Odborné poradenstvo vyškoleným personálom.
Odborné poradenstvo
vyškoleným personálom.
Rýchle dodanie. Tovar skladom doručíme do 48 hodín.
Rýchle dodanie
Tovar skladom doručíme do 48 hodín.

Podrobný popis

FARBA:  


DUROCRET-TERRAZO je možné farbiť použitím pigmentov DECO COLOR.

ODPORÚČANÉ ODTIENE:
DUROCTER-TERRAZZO sa používa v kombinácií s ISOMAT prírodnými, farebnými kameňmi a pigmentami ISOMAT DECO COLOR.
ODTIENE.pdf

SPOTREBA:

Spotreba DUROCRET-TERRAZZO cca. 10 kg/m2/cm hrubú vrstvu
Spotreba prírodných, farebných kameňov cca. 10 kg/m2/cm hrubú vrstvu


TECHNICKÝ LIST:

DUROCRET-TERRAZZO.pdf

POUŽITIE:
DUROCRET-TERRAZZO sa používa v interiéri a exteriéri v obytných a komerčných priestoroch, hoteloch, predajniach a pod. Vhodné aj pre aplikáciu na balkóny, ploché strechy, terasy a pod.

VÝHODY:

  • Moderný dekoratívny terazzo vzhľad.

  • Vysoko kvalitný a jedinečný dizajn.

  • Široká škála farebných kombinácií, ktoré poskytujú nekonečné možnosti dizajnu.

  • Odolnosť voči UV žiareniu.

  • Odolnosť voči oderu.

  • Nesavý a hladký finálny povrch.

  • Vysoká odolnosť proti oderu

  • Vysoká mechanická odolnosť.

  • Veľmi dobrá priľnavosť k podkladu.

  • Vynikajúca spracovateľnosť.

  • Dlhodobá životnosť.

  • Vhodný na všetky typy podkladov.


TECHNICKÉ ÚDAJE:

Forma: Cementová zmes
Pomer miešania: 1:1 (DUROCRET-TERRAZOO : prírodné, farebné kamene)
Doba spracovateľnosti: 1 h pri +23C
Spotreba zámesovej vody: cca 6,50 l/25 kg
Objemová hmotnosť suchej zmesi: 2,25 ± 0,1 kg/l
Objemová hmotnosť svrdnutej zmesi: 2,20 ± 0,1 kg/l
Pevnosť v tlaku: 50,0 N/mm2
Pevnosť v ohybe: 10,0 N/mm2
Priľnavosť: 2 N/mm2
Aplikačná hrúbka: do 2 cm na vrstvu
(min. hrúbka 1 cm)


APLIKAČNÉ INŠTRUKCIE:

1. Príprava podkladu
Podklad by mal byť čistý, zbavený prachu, oleja alebo mastnoty, uvoľneného materiálu atď. Všetky trhliny alebo diery v podklade musia byť riadne vyplnené.

2. Penetrácia

  1. Savé podklady
    Savé podklady ako betón, mikrocement atď. je pred aplikáciou DUROCRET-TERRAZZO potrebné najskôr napenetrovať akrylovou penetráciou UNI-PRIMER alebo FLEX-PRIMER v 1-2 vrstvách v závislosti od nasiakavosti podkladu. DUROCRET-TERRAZZO sa následne nanáša po 2-3 hodinách, v závislosti od poveternostných podmienok a za predpokladu, že penetrácia dostatočne vyschla.
     
  2. Nesavé podklady
    Nesavé podklady, ako sú staré vrstvy dlaždíc, musia byť natreté adhéznym mostíkom ISOMAT SUPERGRUND. DUROCRET-TERRAZZO sa následne nanáša po 2-3 hodinách za predpokladu, že adhézny mostík dostatočne vyschol.
     

3. Miešanie zložiek

  1. Miešanie nízkootáčkovým miešadlom
    DUROCRET-TERRAZZO sa pomaly pridáva do vody za stáleho miešania, kým sa nevytvorí zmes požadovanej spracovateľnosti. Je dôležité dôkladne premiešať zmes v blízkosti stien a dna nádoby aby vznikla homogénna zmes. Následne sa do zmesi DUROCRET-TERRAZZO pridajú ISOMAT prírodné, farebné kamene vo vopred stanovenom pomere. Miešanie sa vykonáva pomocou nízkootáčkového miešadla.
     
  2. Miešanie v stavebnej miešačke
    Najprv sa do miešačky naleje potrebné množstvo zámesovej vody. Potom sa v odporúčanom dávkovaní pridajú ISOMAT prírodné, farebné kamene a nakoniec DUROCRET-TERRAZZO. Miešajte, kým sa nedosiahne požadovaná spracovateľnosť.


4. Farbenie DUROCRET-TERRAZZO
DUROCRET-TERRAZZO sa dá farbiť kvalitnými anorganickými pigmentmi ISOMAT DECO-COLOR, ktoré sú dostupné v 10 farbách a možno ich navzájom kombinovať, čím získate neobmedzený počet farieb. Pre lepšie premiešanie by sa mal pigment najskôr rozpustiť v zámesovej vode. Pigment je možné pridať aj po zmiešaní DUROCRET-TERRAZZO s vodou ale v takom prípade je potrebné zmes dôkladne premiešať aby sa zabránilo nerovnomernému sfarbeniu.

Na 25 kg balenie DUROCRET-TERRAZZO sa odporúča použiť maximálne 500g pigmentu (10x50g vreciek).

5. Aplikácia DUROCRET-TERRAZZO
Zmes sa nanáša na pripravený povrch kovovým hladidlom. Potom sa povrch vyrovná a vyhladí hliníkovou sťahovaciou latou na potery.

Na čerstvý povrch DUROCRET-TERRAZZO (do 15-20 minút od jeho vyrovnania) sa nanesie špeciálne akrylátové tužidlo na čerstvý betón ISOCURE-A pri spotrebe 150-200 g/m2.

Po 24-48 hodinách, v závislosti od poveternostných podmienok, sa dekoratívna podlaha prebrúsi a vyleští strojovou brúskou a leštičkou na terrazzo alebo betónove podlahy. V prípade menších aplikácií, detailov alebo ťažko dostupných miest sa povrch prebrúsi ručnou, elektrickou brúskou a potom brúsnym papierom, počnúc papierom so zrnitosťou 80 až kým sa nedosiahne požadovaný hladký povrch a estetický vzhľad. Potom sa povrch očistiť od prachu pomocou výkonného vysávača.

Menšie diery a nedostatky vzniknuté na povrchu mechanickou úpravou sa vyplnia bielym cementom pevnostnej triedy 52,5. V prípade, že bol DUROCRET-TERRAZZO farbený pomocou práškových pigmentov je potrebné prifarbiť aj biely cement pevnostnej triedy 52,5.

2-3 dni po ukončení aplikácie za predpokladu, že vlhkosť podkladu klesla pod 4% je možné povrch ochrániť použitím polyuretánového, ochranného laku.

6. Ochrana polyuretánovým lakom
DUROCRET-TERRAZZO je možné ochrániť použitím polyuretánového, ochranného laku s rozpúšťadlami VARNISH-PU 1K (sténovo-matný), VARNISH-PU 2K (lesklý alebo saténový) alebo použitím polyuretánového, ochranného laku na vodnej báze VARNISH-PU 2KW (saténovo-matný). Lak na vodnej báze je ideálny do vnútorných, zle vetraných priestorov, keďže je takmer bez zápachu.

Polyuretánové laky sa nanášajú valčekom v 2-4 vrstvách v závislosti od oblasti použitia. Každá následujúca vrstva sa sa nanáša 4-24 hodín po predchádzajúcej ak tá dostatočne vyschla. Pre lepšie nanášanie sa odporúča valček namočiť do laku až do úplného nasiaknutia, potom ho otrieť v maliarskej vaničke alebo pomocou maliarskej mriežky a následne naniesť na povrch.

VARNISH-PU 1K a VARNISH-PU 2K všeobecne stmavujú povrch na miestach s otvorenými pórmi kde viac nasiaknu. V prípade, že to nie je žiaduce sa odporúča najskôr použiť akrylátový lak VS-W v jednej vrstve ako medzivrstvu a následne po 24 hodinách naniesť VARNISH-PU 1K resp. VARNISH-PU 2K v 2-4 vrstvách v závislosti od oblasti použitia. Každá následujúca vrstva sa nanáša 4-24 hodín po predchádzajúcej ak tá dostatočne vyschla.

VS-W je taktiež možné použiť zriedený s vodou (1:1) ako medzivrstvu pred aplikáciou VARNISH-PU 2KW pre zlepšenie konečného povrchového vzhľadu DUROCRET-TERRAZZO.

POZNÁMKY:

  • Teplota počas aplikácie by mala byť medzi +5C až +30C.

  • Vyhnite sa aplikácii na priamom slnku, silnom vetre alebo daždi.

  • Je potrebné dbať na ochranu čerstvo aplikovaného DUROCRET-TERRAZZO prekrytím polyetylénovou alebo nylonovou fóliou, aby sa zabránilo predčasnému vysychaniu v dôsledku vysokých teplôt alebo silného vetra.

  • Vlasové trhliny, ktoré sa objavia po zaschnutí neovplyvňujú trvanlivosť DUROCTER-TERRAZZO a zmiznú po mechanickom ošetrení resp. vyplnení bielym cementom pevnostnej triedy 52,5.

  • DUROCRET-TERRAZZO by sa nemal aplikovať na deformovateľné podklady alebo podklady vystavené vibráciám alebo nárazom.

  • Na každých 25-30 m2 je potrebné vytvoriť kontrakčné dilatačné škáry a po ukončení aplikácie ich vyplniť vhodnými elastickými materiálmi.

  • Produkt obsahuje cement, ktorý pri reakcii s vodou tvorí alkalické roztoky a preto je klasifikovaný ako dráždivá látka.

  • Aplikácia musí byť vykonaná profesionálnymi aplikátormi.

  • Rôzne šarže produktu by sa nemali používať na rovnaký povrch alebo povrchy blízko seba, aby sa predišlo farebným odchýlkam.

  • Pred použitím si prečítajte bezpečnostné pokyny uvedené na obale.

Buďte prvý, kto napíše príspevok k tejto položke.

Nevypĺňajte toto pole: